Benahavís, meidän kylämme

¡Hola!, ¡Buenos Días!, kuuluu aamuvarhaisella naapurin ikkunasta, kun lähden koiran kanssa aamulenkille. Tervehdykset vaihdetaan myös kouluun rientävien lasten, töihin lähtevien aikuisten, koiranulkoiluttajien ja aamukahvilan pitäjien kanssa.

Etelän kotimme sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Málagan lentokentästä, vuoren rinteessä. Kahdelta pääkadulta löytyvät pienet kaupat, apteekki, useita ravintoloita ja kahviloita, pankkeja. Kunto kasvaa kylän kaduilla kiipeilemällä ja monilla luontopoluilla. Kunto- ja liikuntasalit, urheilukentät ja uima-altaat ovat kyläläisten käytössä.

Benahavís on valloittanut sydämemme. Lähdimme tutkimaan Espanjan aurinkorannikon asuntomarkkinoita tammikuussa 2014. Mitä lähdimme etsimään? Kahdelle perheelle sopivaa asuntoa ja hyviä ulkoilumaastoja. Veljelleni Panulle, Panun puoliso Annelle ja minulle aurinkorannikko oli uusi tuttavuus. Mieheni Lasse oli lomaillut alueella aikaisemminkin. Lassella ja koirallamme Hobartilla oli suunnitelmissa viettää talvikuukaudet Espanjassa, meillä muilla lomailla mahdollisuuksien mukaan.

Netistä oli löytynyt monta mukavaa asuntoa. Tammikuussa saimme hyvän kuvan asuinalueista. Moni ihana, suorastaan hulppea ja edullinen asunto karsiutui pois listaltamme, koska talviaikaan kylät olivat hiljaisia, kaupat kiinni ja palveluita ei ollut kävelyetäisyydellä.

Benahavís oli listallamme luonnon ja ulkoilumahdollisuuksien vuoksi. Lopulta yksi välittäjä suostui viemään meidät illalla katsomaan kylää. Ajoimme rantatieltä kohti vuoristoa. Seitsemän kilometriä mutkaista tietä kannatti ajaa. Kun kylän valot vuoren rinteessä avautuivat silmiemme eteen, autossa kuului ihastuneita huokauksia.
Pääkadulla oli tammikuisena iltana kyläläisiä, pieni kauppa, apteekki ja muutama ravintola olivat auki. Välittäjä taisi ymmärtää, että me todella haluamme nähdä tästä kylästä asuntoja, ja järjesti matkan viimeiselle päivälle useamman näytön. Ja sen jälkeen päätös asuntokaupoista oli helppo.

Näin me päädyimme tekemään helmikuussa 2014 kaupat kirkon kupeessa olevasta asunnosta. Meillä on nyt myös ilo markkinoida Benahavísin alueeseen erikoistuneen Propertiespainin asuntoja. Kerromme mielellämme lisää. Tervetuloa kylään!

Kirsi